30 Ağustos 2010 Pazartesi

TAVUK ÇORBASI



Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
sıvıyağ
tuz, pul biber

Yapılışı: İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz. Haşlanan tavuğu ufak parçalara ayırıyoruz. Diğer tarafta tencereye tavuk suyunu süzdürerek alıyoruz. Ayrı bir kasede süt, un ve yumurtayı çırpıp yavaş yavaş tavuk suyuna ekliyoruz. (eklemeden önce süt karışımına biraz sıcak tavuk suyundan koyup ısıyı dengelersek kesilme çorbamızın kesilme riski olmaz). Son olarak ufak parçalara ayırdığımız tavukları, dövülmüş sarımsağı ve tuzunu da ekleyip bir müddet daha kaynatıp, üzerine de pul biber ve yağ karışımını ekleyip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN..

2 yorum:

  1. vallahi çorbasız bir iftar düşünemiyorum canım,bu çorbada çok iyi gelecek inanki.
    ellerine sağlık canım,sevgiyle kal..şimdi yayınlıyorum..
    teşekkürler

    YanıtlaSil