Malzemeler:
1 demet semizotu
1 çay bardağı ceviz (elinizle ufak parçalara bölün)
2 yemek kaşığı mayonez
Yoğurt
Sarmısak
Tuz
Hazırlanışı: semiz otlarını yaprak yaprak ayırıyoruz. Daha sonra ayırmış olduğumuz
yapraları güzelce yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Bir kaseye yoğurdu, mayonezi,
dövülmüş sarmısağı ve tuzu koyup güzelce karıştırıyoruz. Son olarak cevizi ve semizotunu da ilave edip servis edeceğimiz tabağa alıyoruz ve büyük ceviz taneleriyle süslüyoruz.
Son derece lezzetli, besleyici ve hafif bir salatadır. Her öğünde severek tükettiğim
yegane tariflerden biridir semizotu salatası.AFİYET OLSUN...
1 demet semizotu
1 çay bardağı ceviz (elinizle ufak parçalara bölün)
2 yemek kaşığı mayonez
Yoğurt
Sarmısak
Tuz
Hazırlanışı: semiz otlarını yaprak yaprak ayırıyoruz. Daha sonra ayırmış olduğumuz
yapraları güzelce yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Bir kaseye yoğurdu, mayonezi,
dövülmüş sarmısağı ve tuzu koyup güzelce karıştırıyoruz. Son olarak cevizi ve semizotunu da ilave edip servis edeceğimiz tabağa alıyoruz ve büyük ceviz taneleriyle süslüyoruz.
Son derece lezzetli, besleyici ve hafif bir salatadır. Her öğünde severek tükettiğim
yegane tariflerden biridir semizotu salatası.AFİYET OLSUN...
Hayirli ramazanlar blogunuzu ilk kez ziyaret ettim cok güzel degisik tarifleriniz var.Ellerinize saglik afiyetler olsun .
YanıtlaSilSizede hayırlı ramazanlar. Blog dünyasında henüz yeniyim ama beğenmenize çok sevindim.
YanıtlaSil