27 Ağustos 2010 Cuma

ETLİ YAPRAK SARMA


Malzemeler:
350 gr Kıyma
1 kase kısırlık ince bulgur
2 adet kuru soğan
salça
karabiber, pul biber, tuz
yaprak



Yapılışı: bütün malzemeleri bir kabın içine alın. Bulgurun üzerine 1 su bardağı su gezdirin ve hepsini yoğurun. 5-10 dk dinlendirin 1 su bardağı daha su ekleyin ve son kes tekrar yoğurun. Sarmaya başlayın. Sarmış olduğunuz dolmaları tencereye dizin. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin, birazda su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada suyunu kontrol edin azaldıkça su ekleyin. Pişmesine yakın ayrı bir kapta biraz yağ ve salçayı sulandırın, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip dolmanın üzerine gezdirin. AFİYET OLSUN.

Not: Dolmanın tuzunu yaprağa göre ayarlayın. Dolmaya su eklerken çok koymayın, azar azar ekleyin ki piştiğinde hiç suyu kalmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder