22 Ağustos 2010 Pazar

SEBZE GÜVEÇ


Malzemeler:
3 adet patates
3 adet havuç
3 adet domates
1 su bardağı arpacık soğan
5 diş sarımsak
200 gr fasulye
4 yemek kaşığı margarin
Biberiye, tuz, pul biber ve karabiber

Yapılışı: Patates ve domatesleri soyun ve iri küp şeklinde doğrayın. Havuçları soyup dilimleyin. Arpacık soğanları ve sarımsağı soyun. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp üçe bölün.
sebzelerin hepsini margarin ve 1 su bardağı su ile kapaklı bir güveç kabına koyun. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve biberiyeyle tatlandırıp iyice karıştırın.
Güvecin ağzını kapayıp fırında 1 saat pişirin (isterseniz ateş üzerindede pişirebilirsiniz). Üstte kalan sebzelerin kurumalarını önlemek için güveci pişme süresi boyunca 3-4 kez karıştırın.



Not: Bu tarifin malzemelerine başka sebzeler ilave edebilirsiniz. Ancak pişirme süresi uzun olduğu için kabak gibi çabuk pişen sebzeleri kullanmayın.
Bu arada ben bir kaç parçada tavuk eti koydum arzunuza göre çok az ekleye bilirsiniz. Çok fazla koymayın ki sebze güvecin özelliği bozulmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder