27 Ağustos 2010 Cuma

KARNIYARIK


Malzemeler:
5 adet patlıcan
2 adet soğan
300 gr kıyma
3 adet domates
4 adet biber
½ tatlı kaşığı salça
sıvıyağ
pul biber, karabiber, tuz

Yapılışı: Patlıcanları alaca şekilde soy ve orta kısmından bıçak yardımıyla yar. Kızgın yağda kızart ve kağıt havlu yardımıyla yağını çektir. Tavada ince doğranmış soğan ve biberi kavur. Kıymayı ekle biraz daha kavur. Kabuğu soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri de ekle, baharatlarını da ilave et çok az daha kavur. Patlıcanları hazırlamış olduğumuz harçla dolduruyoruz. Isıya dayanıklı bir kabın içine yerleştiriyoruz. ½ su bardağı salçalı su hazırlayıp patlıcanların etrafına gezdiriyoruz. Son olarak üzerine 1 adet kızarmış biber ve 1 dilim domates yerleştirip fırına veriyoruz. Fırında domatesler pişene kadar bekletip servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder