27 Ağustos 2010 Cuma
SALATALIK TURŞUSU
Malzemeler:
Turşuluk salatalık
Sirke
Tuz
Yapılışı: cam kavanozlara salatalıkları tek tek sıkı bir şekilde yerleştiriyoruz. Yerleştirirken ara ara sarımsak atıyoruz. ( acı sevenler küçük acı biberlerden de atabilir. Kavanozları tamamen doldurduktan sonra ağzına kadar su dolduruyoruz. Bütün kavanozlara aynı işlemi yaptıktan sonra doldurduğumuz kavanozların suyunu bir tencereye boşaltıyoruz. ( kavanozlar doluyken su doldurduk çünkü kavanozların suyuna göre sirke ve tuzunu ayarlıcaz). tencereye suyu boşaltırken dikkat edelim salatalıklar dökülmesin. Suyu koyduğumuz tencereye kavanoz başına 1 veya 1,5 yemek kaşığı sirke koyuyoruz. Ve tuzunu ekliyoruz. ( tuzunu suyun tadına bakarak arzu ettiğiniz miktarda koyabilirsiniz). Bu karışımı ateşte kaynatıyoruz su kaynarken altını hiç kapatmadan kaynar kaynar kavanozları tekrar dolduruyoruz. Hemen ağızlarını kapatıp ters çeviriyoruz. AFİYET OLSUN…
NOT: Ters çevriliyken kavanozlardan sızma olursa hemen kapaklarını değiştirin. Kaynar su dökünce aklınıza belki salatalıklar erir düşüncesi olabilir ama tam tersi kışın kavanozunuzu açınca kıtır kıtır bir turşuyla karşılaşacaksınız.
Kavanozlarımızı serin yerde bekletelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder