Malzemeler:
½ paket milföy
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
pudra şekeri
Yapılışı: Süt, un ve şekeri koyulaşıp üstünden kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra arada karıştırarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra içine kremşanti ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Milföy hamurumuzu 4 parça olacak şekilde kesiyoruz ve tepsiye dizip fırında kızarana kadar bekletiyoruz. Kızaran hamurlarımızı soğuduktan sonra ortadan kesiyoruz, hazırlamış olduğumuz kremayı arasına kaşık yardımıyla koyup kapatıyoruz. Bütün hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN…
NOT: Kremşanti kutusundan 2 poşet çıkıyor pastamıza sadece bir paketini kullanıyoruz.
30 Ağustos 2010 Pazartesi
LAZ BÖREĞİ
İftarda sevgili Aliye halam vardı ve sağolsun her zamanki gibi gene ellleri dolu geldi. Bu basit, kolay ve bir o kadarda lezzetli böreği getirdi. Bende sizlerle paylaşıyorum. Ellerine sağlık halacığım. Gelelim tarifimize…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Elinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilteşekkürler...
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK.TARİFİN YAYINDA ŞUANDA.SEVGİLER
YanıtlaSilteşekkürler ablacım. sevgiler.
YanıtlaSilLaz böreği nefis görünüyor,hem çok hafif hem de eminim çok lezzetli,ellerine sağlık,sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim nesrin abla.sevgiler...
YanıtlaSil