30 Ağustos 2010 Pazartesi

LAZ BÖREĞİ

İftarda sevgili Aliye halam vardı ve sağolsun her zamanki gibi gene ellleri dolu geldi. Bu basit, kolay ve bir o kadarda lezzetli böreği getirdi. Bende sizlerle paylaşıyorum. Ellerine sağlık halacığım. Gelelim tarifimize…




Malzemeler:
½ paket milföy
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
pudra şekeri

Yapılışı: Süt, un ve şekeri koyulaşıp üstünden kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra arada karıştırarak soğutuyoruz. Soğuduktan sonra içine kremşanti ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Milföy hamurumuzu 4 parça olacak şekilde kesiyoruz ve tepsiye dizip fırında kızarana kadar bekletiyoruz. Kızaran hamurlarımızı soğuduktan sonra ortadan kesiyoruz, hazırlamış olduğumuz kremayı arasına kaşık yardımıyla koyup kapatıyoruz. Bütün hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz. AFİYET OLSUN…

NOT: Kremşanti kutusundan 2 poşet çıkıyor pastamıza sadece bir paketini kullanıyoruz.


6 yorum:

  1. Elinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. CANIM ELLERİNE SAĞLIK.TARİFİN YAYINDA ŞUANDA.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler ablacım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Laz böreği nefis görünüyor,hem çok hafif hem de eminim çok lezzetli,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim nesrin abla.sevgiler...

    YanıtlaSil