19 Ağustos 2010 Perşembe

PİZZA


Hamuru için:
un
su
tuz
maya

Üst malzemesi:
7 adet domates
4 adet biber
2 adet yumurta
sucuk
kaşar
zeytin
tuz

Hazırlanışı: Öncelikle domatesimizi ve biberimizi doğrayıp hazırlıyoruz (birazcık tuzla harmanlayın). Zeytinimizin çekirdeklerini çıkartıyoruz, sucukları dilimleyip, kaşarımızı rendeliyoruz ve bir kenara bırakıyoruz.



Hamur malzemelerinin hepsini bir kabın içinde kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
Daha sonra yoğurduğumuz hamuru tepsinin tabanına yayıyoruz. Hamurun üzerine
sırasıyla önce domatesi ve biberi seriyoruz. Üzerine yumurtamızı eşit miktarda döküyoruz. Geriye kalan diğer malzemeleri de sırasıyla yerleştiriyoruz. Sucuk, zeytin ve son olarakta kaşarını serpip fırına veriyoruz. AFİYET OLSUN...



Ben malzemelerimi ufak doğranmış seviyorum ama isterseniz siz arzunuza göre daha büyük parçalarda doğrayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder