15 Kasım 2010 Pazartesi

BULGURLU LAHANA


Malzemeler:
1 küçük boy beyaz lahana
1 büyük kuru soğan
150-200 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
bulgur
tuz, karabiber, pul biber
yağ


Hazırlanışı: Lahana yapraklarını uzun şeritler halinde doğruyoruz. Tenceremize yağımızı koyup küçük küçük doğranmış soğanlarımızı ve kıymayı beraber soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Lahanalarımızı da ekleyip, lahanalar ölene kadar pişiriyoruz. lahanalar öldükten sonra salçamızı ekliyoruz. (eğer tencerede hiç su kalmamışsa biraz su ekleyiniz). Son olarak baharatlarını ve bulgurunu ilave edip bulgurlar pişene kadar pişiriyoruz.

Not: Tenceremizi ocaktan bulgurlar hafif sertken alıyoruz. Sonra ağzını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder