30 Kasım 2010 Salı

PATLICAN ÇIĞIRTMASI


Malzemeler:
4 orta boy patlıcan
3 orta boy domates
7-8 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
tuz


Hazırlanışı: Patlıcanları alaca soyup bütünlüğünü bozmadan dolambaçlı spiral şeklinde keselim. Tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartarak yayvan bir tencereye alalım. Aynı yağda biberleri hafifçe renk alana dek kızartarak tenceremize yerleştirelim. Domatesleri rendeleyelim. İçine doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip patlıcanların üzerine gezdirelim. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alıp soğutalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek sosu ile birlikte servis yapalım.

12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim fuat bey. saygılar...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş canım harika görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Canısı ellerine sağlık. Patlıcana hayır denemez ki zaten:)

    YanıtlaSil
  6. ben patlıcanı kızartarak çok yiyemiyorum.sağlık nedenlerinden dolayı ama çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. yorumlarınız için çooook teşekkürler. sevgilerr...

    YanıtlaSil
  8. İçinde patlıcan olan herşeyi çok sevdiğim için buna da bayıldım:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. mmmmhhh, cok lezzetli görünüyor, acim o yüzden tabagi alip kaciyorum
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Tatlım seni mimledim. kabul edersen çok sevinirim:)

    YanıtlaSil
  11. ne demek ablacım ettim gitti :)

    YanıtlaSil
  12. harika olmuş patlıcan sever olarak bayıldım
    sevgiler

    YanıtlaSil