Kuruyan patlıcanları elimizle istediğimiz boyutlarda kırıyoruz. Bu arada en önemli nokta patlıcanların kaldırılmadan önce çok iyi kuruması, büyüklerin deyimiyle "takır takır" olması. Aksi takdirde küflenebilirler. Bu takır takırlığı daha iyi elde etmek içinde sıcak bir fırında tepsiye koyup biraz bekletmek. Daha sonra bez bir torbaya koyup yine hava alacak şekilde saklayın.
Gelelim yemeğimizin tarifine!
Malzemeler:
1 kase kuru patlıcan
2 orta boy soğan
200-250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber
¾ su bardağı pirinç
yağ
Hazırlanışı: Patlıcanımızı suda haşlayıp süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Tenceremize yağımızı koyup soğan ve kıymamızı soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip yemeğimizin suyunu ayarlıyoruz. Haşlanmış patlıcanları da ilave edip son olarak baharatlarımızı ve pirincimizi ekleyip, pirinçler pişene kadar tenceremizi ateşte tutuyoruz. AFİYET OLSUN…
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık.bizim buralarda çok yapılır bu yemek.özellikle kışın çok güzel oluyor yemesi.bende çok severim.burda üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.mutlaka deneyin derim.sevgiler.
YanıtlaSilçeşnici Handan: çok teşekkür ederim.sevgiler.
YanıtlaSilsevda deniz: bir dahaki sefere sarımsaklı yoğurtla kesin denicem merak ettim tadını. teşekkürler.sevgiler
çocukluğumun yemeklerinden kokusu buram buram geldi
YanıtlaSilelinize sağlık. bayıldım
sevgiler..
:)) teşekkür ederim. sevgiler...
YanıtlaSilAah ah patlıcanın her türlüsüne bayılırım ama kurusu dendimi herşey durur benim için.Enfes bir lezzettir.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilŞerifecim merhaba sayfana canım Zeliha'cığım sayesinde ulaştım ellerine sağlık çok leziz tarifler.Bende beklerim sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Patlıcanı çok seven biri olarak yazı beklemek çok sıkıcı gerçekten. En güzeli yazdan kışa hazırlamak..
YanıtlaSillimon çiçekleri: ben de bayılırım patlıcana kuru yaş ayırmam :)) çok teşekkür ederim. teşekkürler.
YanıtlaSilderya: teşekkür ederim derya ablacım. sevgiler...
yemekçinin mekanı: çok teşekkür ederim nazlıcım yada nazlı ablacım diyim arada bir yaş farkımız var ama :))sevgiler...
Şerifecim tekrar merhaba yemek bloğumu ziyarete beklerim sevgiler.
YanıtlaSilhttp://deryayla.blogspot.com
Elişi bloğumu izlemeye almışsın teşekkür ederim.