Malzemeler:
5 adet patates
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber, biberiye
sıvı yağ (kızartmak için)
5 adet patates
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber, biberiye
sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı: 2 adet patates kabukları soyulup tuzlu ve biberiyeli suda haşlanır. Haşlanan patatesler soğuduktan sonra ezilerek püre haline getirilir. Kalan patatesler soyulup rendelenir. Püre ile rendelenmiş patatesler, un, yumurta ve baharatlar karıştırılır. Kızdırılan yağın içerisine bir kaşık yardımı ile patates karışımından konulup kızartılır. Yağı süzüldükten sonra servis edilir.
patetesin her türlüsüne bayılırım.ellerine sağlık canım.çok güzel olmuşsevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok değişik olmuş.
YanıtlaSilCanım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. her zaman beklerim.
YanıtlaSilBlogumu ziyaretiniz icin öncelikle size tesekkür ediyorum. Tarifiniz de cok degsik ve nefis görünüyor, ellerinize saglik. Bu arada ben de sizi izlemeye aldim... Sevgilerimle.
YanıtlaSilçok güzeller ellerine sağlık
YanıtlaSilmutlu bir hafta dilerim canım
yorumlarınız için hepinize çook teşekkür ederim. herkese iyi haftalar diliyorum. sevgiler...
YanıtlaSil