Bizim buralarda ince bulgura düğü derler ama başka şehirler de ve tariflerde gördüğüm kadarıyla düğü, ince bulgur olarak biliniyor. Ben alışkın olduğum ismi kullanıcam sakıncası yoksa :)) geçelim tarifimize…
Malzemeler:
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
1 adet domates
3 adet biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber,tuz
pul biber
yağ
Hazırlanışı: İnce ince doğranmış soğanı ve biberi yağda kavuruyoruz. Soğanlar hafif pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük kare şeklinde doğranmış domateslerimizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçasını ve baharatlarını da ekleyip suyunu ayarlıyoruz. İnce bulgurumuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN
çok nefis görünüyo canım,ellerine sağlık...
YanıtlaSildüğü,ince bulgur,köftelik bulgur,kısırlık bulgur,her neyse,önemli olan lezzetli olması:)
sevgiler
Ellerine saglik canim corbasiz bir gün düsünemiyorum illahi hic bir sey olmasada corba yemem lazim .Afiyetler olsun öptüm.
YanıtlaSilGelibolu17: Haklısın ablacım. Bu arada düğünün bu kadar adının olduğunuda bilmiyordum teşekkürler :)) sevgiler.
YanıtlaSiltatlilar gülcandan: Doğru söze ne denir :))sizde öpüldünüz ablacım.sevgiler...
Merhabalar, Ellerinize sağlık çok leziz ve şifa dolu görünüyor.(Bugün bloglardan seçmelerde saç kavurması tarifiniz yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
YanıtlaSilSaygılarımla.
nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilfuat gencal: Yayınladığınız için teşekkürler...
YanıtlaSilsaygılar..
anneanneninemekleri: teşekkür ederim hocam.
sevgiler...
havalar serinledi olsada içsek dedim görünce:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
hemen bir tabak gönderiyorum ablacım :))) sevgiler...
YanıtlaSil