29 Eylül 2010 Çarşamba

YUFKA TATLISI


Bizim buralar da kışa hazırlık işkefe yapılır. Kışında bazı yemeklerin yanında afiyetle yenir. Normalde işkefe serttir. O yüzden elimize alırken kırılmaması için çok dikkat ederiz. Şimdi sizlere vereceğim tarif işkefeden yapılıyor. Bildiğimiz marketlerde satılan yufka değil. Ama görüntüsü ıslandığında aynı yufka gibidir. Bir ara işkefe yapımınıda yayınlarım. Şimdi geçelim tarifimize…

Malzemeler:
8 adet işkefe
ceviz
tereyağı
sıvıyağ

Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
4-5 damla limon suyu


Hazırlanışı: İşkefelerimizi arkalı önlü ıslatıp, üst üste koyuyoruz. Islatma işlemi bittikten sonra temiz bir bezle üzerini örtüp yumuşamasını bekliyoruz. Daha sonra bir tavada tere yağını eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz. Tepsimizin tabanını yağlayıp ilk işkefemizi yerleştiriyoruz. Üzerine kaşık yardımıyla yağımızı gezdirip ikinci,üçüncü ve dördüncü işkefemizi de aynı şekilde yerleştiriyoruz. Dördüncü işkefeyide yağladıktan sonra cevizimizi serpiyoruz ve tekrar kalan işkefelerimizi dizmeye devam ediyoruz. Kalan dört işkefeyide aynı şekilde yağlayarak üst üste dizdikten sonra istediğimiz şekilde kesiyoruz. tavada tekrar tereyağı eritip sıvı yağla karıştırıp kızgın şekilde işkefelerimizin üzerine döküp fırına veriyoruz. Şerbetinide döküp afiyetle yiyoruz.

Not: Yağ ve cevize miktar yazmadım, arzu ettiğiniz miktarda kullanabilirsiniz.

1 yorum: