Malzemeler:
1 kase pirinç
3 baş kuru soğan (küçük kare şeklinde doğranmış)
1 kaşık salça
1 adet domates (küçük kare şeklinde doğranmış)
zeytin yağı
kuru biber
nane, karabiber, pul biber, tuz
Hazırlanışı: Kuru biberlerimizi suda 2 taşım kaynatıyoruz. (çok haşlamıyoruz ki biberler fazla yumuşamasın). Bütün malzemelerimizi bir kap içinde karıştırıyoruz.
1 kase pirinç
3 baş kuru soğan (küçük kare şeklinde doğranmış)
1 kaşık salça
1 adet domates (küçük kare şeklinde doğranmış)
zeytin yağı
kuru biber
nane, karabiber, pul biber, tuz
Hazırlanışı: Kuru biberlerimizi suda 2 taşım kaynatıyoruz. (çok haşlamıyoruz ki biberler fazla yumuşamasın). Bütün malzemelerimizi bir kap içinde karıştırıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz harcı biberlerimizin içine doldurup tencereye diziyoruz. Üzerine gelene kadar su ekleyip ( pişme sırasında gerektikçe su ilavesi yapabilirsiniz), pirinçler pişene kadar biber dolmamızı ateşte tutuyoruz. AFİYET OLSUN
Çok güzel görünüyor,dolmanın her türlüsünü severim! :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım,çokgüzel görünüyo dolmaların.sevgiler,seelamlar
YanıtlaSil