Malzemeler:
20 gr yaş maya veya ½ çorba kaşığı kuru maya (10gr)
3 su bardağı un
1 fincan ılık süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr margarin
½ tatlı kaşığı tuz
1 fincan şeker
İç Malzemesi:
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
2 çorba kaşığı kuru üzüm
3 çorba kaşığı kayısı marmeladı (şeftali veya portakalda olabilir)
Üst Malzemesi:
1 fincan şeker
Hazırlanışı: Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat kabarmaya bırakın. Hamuru 2 dakika daha yoğurup, gazını çıkartın. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine marmeladı sürün ve hamurun zerine bol miktarda ceviz serpin, kuru üzümleri yayın. Hamuru, kenarından kıvırarak rulo yapın. Ruloyu bıçak yardımı ile iki parmak eninde dilimleyin. Dilimlenen hamurları tepsiye dizin. Kabarması için 40 dakika ılık bir yerde bekletin. Dilimlerin üzerine şeker serpin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. AFİYET OLSUN…
ÇOOOOK lezzetli oldu bence mutlaka deneyin :)))
Süper bir çörek elinize sağlık.
YanıtlaSil