Malzemeler:
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 adet sakız (damla sakızı)
1 yemek kaşığı tarçın
ceviz
Hazırlanışı: Sakızı havanda dövün. Margarini tencerede eritin. Unu ilave edin ve sürekli karıştırarak 3 dakika pembeleştirin. Yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Şeker ve sakızı da ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar 15 dk pişirin. Tencereyi ateşten alın ve el blendırıyla 10 dk daha çırpın. Muhallebiyi kaselere doldurun ve soğumaya bırakın. Soğuyunca 1 saat buzdolabında bekletin ve servis yapmadan önce arzuya göre üzerine tarçın ve ceviz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder