Malzemeler:
20 gr yaş maya veya ½ çorba kaşığı kuru maya
5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme:
2 adet patates
1 adet soğan
sıvıyağ
karabiber,kırmızı biber, tuz
½ kaşık salça
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
20 gr yaş maya veya ½ çorba kaşığı kuru maya
5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme:
2 adet patates
1 adet soğan
sıvıyağ
karabiber,kırmızı biber, tuz
½ kaşık salça
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı: Hamurumuzu yoğurup üzerini kapatıp 20 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
patatesleri soyup rendeliyoruz, soğanlarımızı doğruyoruz. Tavamıza yağımızı koyup soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçamızı, patatesimizi ve baharatlarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte alıyoruz . unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile oval şekilde açıyoruz. İç malzemeyi hamurun üzerine yayıp iki ucundan kapatın, ortası açık kalacak şekilde. AFİYET OLSUN…
Nefis görünü
YanıtlaSilyor,eline sağlık ,iftara az kaldı zaten bir tane alıyorum.Sevgiler
:)) afiyet olsun. hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilohhh ellerine sağlık harika görünüyor..
YanıtlaSilçok teşekkürler canım benim..etkinliğime verdiğin destek ve birbirinden nefis tariflerin için sağolasın.ellerine emeklerine sağlık..
bugün etkinliği sonlandırmıştım..
ama senin tariflerinide ekledim..
86 ve 87 nolu sıradalar...
selamlar