16 Eylül 2010 Perşembe

SAC KAVURMA


Malzemeler:
750 gr kuşbaşı et
2 orta boy domates
4-5 adet sivribiber
tuz, karabiber, kekik
yağ
Hazırlanışı: Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya yağımızı koyuyoruz. Etleri ekleyip ara sıra karıştırarak 5 dakika kavuruyoruz. Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. . Pişmesine yakın tuzu ve baharatını ayarlayıp lokum gibi olana kadar pişiriyoruz. İster pilav eşliğinde isterseniz lavaş eşliğinde servise sunabirlisiniz. AFİYET OLSUN…

4 yorum:

  1. Hayirli aksamlar ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. Hayirli aksamlar canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.tarifin harika görünüyor..selamlar,hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim. sizlere de hayırlı cumalar. sevgiler...

    YanıtlaSil