18 Eylül 2010 Cumartesi

ALİNAZİK


Malzemeler:
3 büyük boy közlenmiş patlıcan
1 kase süzme yoğurt
250 gr kıyma
3 adet domates
3 diş sarımsak
tuz, karabiber, pul biber
sıvı yağ


Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanlarımızı bılendır veya çatal yardımıyla eziyoruz. Yoğurdumuzu ve dövülmüş sarımsaklarımızı ezmiş olduğumuz patlıcanlara ekleyip karıştırıyoruz. Karışımımızı servis tabağına alıp orta kısmını kaşık yardımıyla çukurlaştırıyoruz. Ayrı bir tavada kıymamızı kavuruyoruz, küçük doğranmış domateslerimizi ve baharatlarımızı da ekledikten sonra biraz daha kavuruyoruz. Servis tabağımızın çukurlaştırdığımız kısmına döküyoruz. Yeşil biber ile süslüyoruz.AFİYET OLSUN.

4 yorum: