Malzemeler:
1 paket şehriye
150 gr kıyma
tepeli bir yemek kaşığı tereyağı
göz kararı zeytin yağı
tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı: Şehriyeyi yağda kavuruyoruz. Şehriye hafif pembeleşince kıymayı ekliyoruz. Şehriye iyice kıymayla birlikte kavrulunca ( şehriyeyi çok az kavurmayın tabi çokta kavurup yakmayın rengine çok dikkat edin ) suyunu ekliyoruz. (sıcak su olması gerekiyor). Baharatlarını da ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar ve şehriyeler pişene kadar bekletiyoruz. AFİYET OLSUN…
NOT: Şehriye, pirince göre daha geç pişer o yüzden pirince nazaran şehriyenin suyunu biraz daha fazla koyarız.
1 paket şehriye
150 gr kıyma
tepeli bir yemek kaşığı tereyağı
göz kararı zeytin yağı
tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı: Şehriyeyi yağda kavuruyoruz. Şehriye hafif pembeleşince kıymayı ekliyoruz. Şehriye iyice kıymayla birlikte kavrulunca ( şehriyeyi çok az kavurmayın tabi çokta kavurup yakmayın rengine çok dikkat edin ) suyunu ekliyoruz. (sıcak su olması gerekiyor). Baharatlarını da ekledikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar ve şehriyeler pişene kadar bekletiyoruz. AFİYET OLSUN…
NOT: Şehriye, pirince göre daha geç pişer o yüzden pirince nazaran şehriyenin suyunu biraz daha fazla koyarız.
Çok güzel görünüyor. Leziz ve iştah açıcı ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.