Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz- karabiber- pul biber
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
tuz- karabiber- pul biber
Hazırlanışı: Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra orta boy tencerede içine alıp, üzerine bir parmak çıkacak şekilde su döküp, kapağını kapatıp, pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Pişen mercimeklerin üzerine ince bulguru ilave edip, kaşıkla karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dk. Demlendiriyoruz. Bu sürenin sonunda kapağını açıyoruz ve ara sıra karıştırıp ılık hale getiriyoruz. Soğanları ince olarak doğradıktan sonra bir tavaya ölçümüzdeki sıvı yağı koyup, soğanları yüksek ateşte 5 dk. kavuruyoruz. Soğanların pembeleşmiş olması gerekiyor. Üzerine salçayı ilave ediyoruz. 1-2 dk salçayla kavurduktan sonra, mercimek ve bulgurun üzerine döküyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tuzunu, karabiberini, pul biberini koyup, elimizle güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Bütün malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlıyoruz. İnce doğranmış maydanozu, yeşil soğanı ilave edip, son bir kez daha yoğurup, istediğiniz şekilleri verip servis tabağına diziyoruz. AFİYET OLSUN…
Ellerine saglik canim .Afiyetler olsun .
YanıtlaSilmercimek köftesini kim sevmez ki?
YanıtlaSilellerinize sağlık,afiyet olsun...
teşekkürler. sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba bu güzel tariflerinizin biriyle, diger blogum pasasoframin dogum gününe katilmak istermisiniz???
YanıtlaSiltarifin linkini bana yollamaniz yeterli olacak simdiden cok tsk.ler
http://pasasofram.blogcu.com/
pasa-kizi