Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
bir fincan zeytinyağı
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
150-200 gr kestane
1 çay kaşığı tuz, kimyon, yenibahar
maydanoz
Hazırlanışı: Kestaneler keskin bir bıçakla boydan boya yarılır. Üzerine 6 su bardağı su ve 4 adet kesmeşeker eklenip tencerede haşlanır. Süzülüp soyulduktan sonra bir kenarda bekletilir.Pirin. Kaynar tuzlu suda 40 dk kadar bekletilir.
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
bir fincan zeytinyağı
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
150-200 gr kestane
1 çay kaşığı tuz, kimyon, yenibahar
maydanoz
Hazırlanışı: Kestaneler keskin bir bıçakla boydan boya yarılır. Üzerine 6 su bardağı su ve 4 adet kesmeşeker eklenip tencerede haşlanır. Süzülüp soyulduktan sonra bir kenarda bekletilir.Pirin. Kaynar tuzlu suda 40 dk kadar bekletilir.
Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır. İncecik yemeklik doğranmış soğanlar ve yıkanıp süzülmüş pirinç tencereye aktarılır. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak en az 7-8 dk kavrulur. Üzerine kibrit çöpü boyutlarında doğranmış havuçlar aktarılır. Karıştırılmaya devam edilerek 2 dk daha kavrulur. Sıcak et ya da tavuk suyu kavrulan havuçlu pirincin üzerine aktarılır. (et suyu ölçüsü pirincin tam iki katı olmalı. Yani 2 su bardağı pirince 4 su bardağı et suyu kullanılmalı). Tuz, kimyon, karabiber ve yenibahar da serpiştirilip haşlanmış kestaneler ilave edildikten sonra karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır ve pilav kısık ateşte, 4-5 dk daha pişirilip ocaktan alınır. Tencerenin kapağı açılıp kağıt havlu örtülür ve tekrar kapatılıp en az 20 dk dinlendirilir. Dinlenen pilav karıştırılıp servis tabağına alınır. İnce kıyılmış maydanozla süslenip ikram edilir.AFİYET OLSUN…
Mmm ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilkestanede tadina tad katmistir
Canım kestaneye bayılırım pilavın harika ellerine sağlık.Yarın sabahta bende kestaneli bir lezzet var öpüyorum.
YanıtlaSilsabırsızlıkla bekliyorum :))
YanıtlaSilSeviyorum,pilavların her türlsünü..
YanıtlaSilEnfes olmuş,eline,emeğine sağlık..
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Canim ellerine saglik afiyetler olsun öptüm.
YanıtlaSilCanım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. bol katılımlı bir etkinliğimiz olur inşallah. har zaman beklerim.
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş.
YanıtlaSilpirincin memleketinde yaşayıpta pilavı sevmemek olmaz değilmi.ellerine sağlık canım harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilPilav konusunda Çinlileri geçeriz gibime geliyor o kadar çok çeşiti yapılıyor ki en güzel örneklerinden biride senin pilavın ellerine sağlık canım .......
YanıtlaSilŞık ve nefis sunumuyla sizlere afiyetler olsun..
Hayırlı cumalar dilerim.....
ellerine sağlık tatlım.sen ne maharetlisin öyle bu yaşta.ilerde seni düşünemiyorum bile.elleine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için hepinize çoook teşekkür ederim.
YanıtlaSilmintininmutfağı: teşekkürler ablacım, annemin gözleri yaşarıcak, beceriksizliğimle dalga geçmeyi bırakıcak sayenizde bu gidişle :))
Canım bende bir ödülün var kabul edersen sevinirim.
YanıtlaSileline sağlık canım nefis olmuş
YanıtlaSilsevgiler
GRACİAS ĞPOR VSİTARME MEU BLOG.THANK YOU FOOLWİNG BE ME.
YanıtlaSilNefiss görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler