2 Aralık 2010 Perşembe

KESTANELİ BUHARA PİLAVI


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
bir fincan zeytinyağı
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
150-200 gr kestane
1 çay kaşığı tuz, kimyon, yenibahar
maydanoz

Hazırlanışı: Kestaneler keskin bir bıçakla boydan boya yarılır. Üzerine 6 su bardağı su ve 4 adet kesmeşeker eklenip tencerede haşlanır. Süzülüp soyulduktan sonra bir kenarda bekletilir.Pirin. Kaynar tuzlu suda 40 dk kadar bekletilir.


Diğer taraftan, zeytinyağı geniş bir pilav tenceresine koyulup orta ısılı ateşte kızdırılır. İncecik yemeklik doğranmış soğanlar ve yıkanıp süzülmüş pirinç tencereye aktarılır. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak en az 7-8 dk kavrulur. Üzerine kibrit çöpü boyutlarında doğranmış havuçlar aktarılır. Karıştırılmaya devam edilerek 2 dk daha kavrulur. Sıcak et ya da tavuk suyu kavrulan havuçlu pirincin üzerine aktarılır. (et suyu ölçüsü pirincin tam iki katı olmalı. Yani 2 su bardağı pirince 4 su bardağı et suyu kullanılmalı). Tuz, kimyon, karabiber ve yenibahar da serpiştirilip haşlanmış kestaneler ilave edildikten sonra karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır ve pilav kısık ateşte, 4-5 dk daha pişirilip ocaktan alınır. Tencerenin kapağı açılıp kağıt havlu örtülür ve tekrar kapatılıp en az 20 dk dinlendirilir. Dinlenen pilav karıştırılıp servis tabağına alınır. İnce kıyılmış maydanozla süslenip ikram edilir.AFİYET OLSUN…

16 yorum:

  1. Mmm ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
    kestanede tadina tad katmistir

    YanıtlaSil
  2. Canım kestaneye bayılırım pilavın harika ellerine sağlık.Yarın sabahta bende kestaneli bir lezzet var öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. sabırsızlıkla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Seviyorum,pilavların her türlsünü..
    Enfes olmuş,eline,emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Canim ellerine saglik afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  7. Canım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. bol katılımlı bir etkinliğimiz olur inşallah. har zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  9. pirincin memleketinde yaşayıpta pilavı sevmemek olmaz değilmi.ellerine sağlık canım harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Pilav konusunda Çinlileri geçeriz gibime geliyor o kadar çok çeşiti yapılıyor ki en güzel örneklerinden biride senin pilavın ellerine sağlık canım .......
    Şık ve nefis sunumuyla sizlere afiyetler olsun..
    Hayırlı cumalar dilerim.....

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık tatlım.sen ne maharetlisin öyle bu yaşta.ilerde seni düşünemiyorum bile.elleine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. güzel yorumlarınız için hepinize çoook teşekkür ederim.

    mintininmutfağı: teşekkürler ablacım, annemin gözleri yaşarıcak, beceriksizliğimle dalga geçmeyi bırakıcak sayenizde bu gidişle :))

    YanıtlaSil
  13. Canım bende bir ödülün var kabul edersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık canım nefis olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. GRACİAS ĞPOR VSİTARME MEU BLOG.THANK YOU FOOLWİNG BE ME.

    YanıtlaSil
  16. Nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil