
Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kase pirinç
3 baş kuru soğan (küçük kare şeklinde doğranmış)
1 kaşık salça
zeytin yağı
nane, karabiber, pul biber, tuz
½ su bardağı su
1 adet orta boy lahana
1 kase pirinç
3 baş kuru soğan (küçük kare şeklinde doğranmış)
1 kaşık salça
zeytin yağı
nane, karabiber, pul biber, tuz
½ su bardağı su

Hazırlanışı: Lahananın yapraklarını tek tek ayırarak kaynayan tuzlu suda haşlıyoruz. Soğanımızı zeytin yağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pirincimizi de ilave edip 1-2 dk daha kavuruyoruz. Son olarak salçasını, baharatlarını ve suyunu ekleyip son kez daha karıştırıp ağzını kapatıyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. lahananın sert olan kısımlarını bıçak yardımıyla kesip hazırlanış olduğumuz harçtan içine koyarak istediğimiz boyutlarda sarıyoruz. ( tabii çok fazla kalında sarmıyoruz :) ). Sarmış olduğumuz dolmaları tenceremize yerleştirip su ve zeytin yağı ekleyip kaynayana kadar harlı ateşte pişiriyoruz. kaynadıktan sonra kısık ateşe pişmeye bırakıyoruz, suyu azaldıkça su ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN…
Mmmmmm olsada yesem ellerine sağlık canım öpüyorum.
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu tabağın hepsini lüp lüp yerim valla o kadar çok severim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık,kalem gibi de sarılmıs maharetli ellerde,nefis görünüyr.
YanıtlaSilgüzel sözleriniz için hepinize çook teşekkür ederim. sevgiler...
YanıtlaSil