19 Eylül 2010 Pazar

DÜĞÜ ÇORBASI



Bizim buralarda ince bulgura düğü derler ama başka şehirler de ve tariflerde gördüğüm kadarıyla düğü, ince bulgur olarak biliniyor. Ben alışkın olduğum ismi kullanıcam sakıncası yoksa :)) geçelim tarifimize…

Malzemeler:
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
1 adet domates
3 adet biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
karabiber,tuz
pul biber
yağ

Hazırlanışı: İnce ince doğranmış soğanı ve biberi yağda kavuruyoruz. Soğanlar hafif pembeleşince kabuğu soyulmuş ve küçük kare şeklinde doğranmış domateslerimizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçasını ve baharatlarını da ekleyip suyunu ayarlıyoruz. İnce bulgurumuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. çok nefis görünüyo canım,ellerine sağlık...

    düğü,ince bulgur,köftelik bulgur,kısırlık bulgur,her neyse,önemli olan lezzetli olması:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim corbasiz bir gün düsünemiyorum illahi hic bir sey olmasada corba yemem lazim .Afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Gelibolu17: Haklısın ablacım. Bu arada düğünün bu kadar adının olduğunuda bilmiyordum teşekkürler :)) sevgiler.

    tatlilar gülcandan: Doğru söze ne denir :))sizde öpüldünüz ablacım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, Ellerinize sağlık çok leziz ve şifa dolu görünüyor.(Bugün bloglardan seçmelerde saç kavurması tarifiniz yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. fuat gencal: Yayınladığınız için teşekkürler...
    saygılar..

    anneanneninemekleri: teşekkür ederim hocam.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. havalar serinledi olsada içsek dedim görünce:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. hemen bir tabak gönderiyorum ablacım :))) sevgiler...

    YanıtlaSil