25 Kasım 2010 Perşembe

PORTAKALLI VE HAVUÇLU KEK


Malzemeler:
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 adet havuç rendesi


Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı kabımıza alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra (havuç, ceviz ve portakal kabukları hariç)bütün malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra rendelenmiş havucumuzu, portakal kabuğumuzu ve cevizimizi de ekleyip kaşıkla karıştırıp yağlanmış fırın kabımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımıza sürüp afiyetle yiyoruz.

4 yorum:

  1. harika olmuş kokusu buralara kadar geldi doğrusu
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sağolasın ablacım. hemen bir dilim gönderiyorum :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Mis gibi kokuyordur şimdi kek. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. gerçekten mis gibi portakal kokuyor :) teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil