19 Ağustos 2010 Perşembe

ŞEKERPARE


Malzemeler:
3 adet yumurta
3 çay bardağı şeker
3 çay baydağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
3-4 damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
yeteri kadar un ve ceviz veya fındık

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
4-5 damla limon suyu



Hazırlanışı: Yumurtalar iyice çırpılır. Şeker ilave edilir. Eriyinceye kadar çırpmaya devam edilir. Sıvı yağ ilave edilir biraz daha karıştırılır. Karbonatın üzerine 3-4 damla limon sıkılır.
Kabartma tozuyla birlikte una katılır. Hazırlanan karışıma un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlanır. üzeri biraz bastırılır. Tepsiye aralıklı dizilir. üzerine ceviz yerleştirilir. orta hararetli
fırında pişirilir. Fırından alınınca hemen önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbet dökülür.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder