29 Ağustos 2010 Pazar

YOĞURTLU KARA LAHANA SARMASI


Malzemeler:
350 gr Kıyma
1 kase kısırlık ince bulgur
2 adet kuru soğan
salça
karabiber, pul biber, tuz
kara lahana yaprağı
Yoğurt
3 diş sarımsak

Yapılışı: bütün malzemeleri bir kabın içine alın. Bulgurun üzerine 1 su bardağı su gezdirin ve hepsini yoğurun. 5-10 dk dinlendirin 1 su bardağı daha su ekleyin ve son kes tekrar yoğurun. Başka bir kapta haşladığınız karalahana yapraklarına sarmaya başlayın. Sarmış olduğunuz dolmaları tencereye dizin. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirin, birazda su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada suyunu kontrol edin azaldıkça su ekleyin. Pişmesine yakın ayrı bir kapta biraz yağ ve salçayı sulandırın, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip dolmanın üzerine gezdirin. Dolma ılıyınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. AFİYET OLSUN…

4 yorum:

  1. SEVGİLİ ARKADAŞIM ELCAĞIZLARINIZA SAĞLIK.NE NEFİS BİR TARİF BU.NE LEZİZ BİR YEMEK.OLSA DA YESEK HANİ.ÇOK ÇOK SEVERİM.GÜZEL TARİFİN YAYINDA.SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim. sevgiler...

    YanıtlaSil