29 Ağustos 2010 Pazar

GÜLLAÇ




Malzemeler:
400 gr güllaç
2,5 kilo süt
3,5 su bardağı şeker
ceviz

Yapılışı: İlk olarak süt ve şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtıyoruz. Isıttıktan sonra sütü ılık olarak tepsinin tabanına biraz döküp güllacımızı yerleştiriyoruz. Tekrar süt döküp diğer kata geçiyoruz. Güllaçlar yumuşadıkça aynı işlemi tekrarlıyoruz. Bu şekilde 5 kat yaptıktan sonra arasına ceviz koyun ve güllaçları tekrar cevizlerin üzerine dizmeye devam edin, sütü de ekleyerek. Son güllacı da koyduktan sonra kalan sütümüzü güllaçlara çektikçe ekliyoruz. Üzerine de ceviz serpip servis ediyoruz.

NOT: Cevizini istediğiniz sıklıkta da ekleyebilirsiniz katların arasına.


HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5. si OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİ'ne gönderiyorum...

2 yorum:

  1. SEVGİLİ ARKADAŞIM ELELRİNE SAĞLIK.GÜLLAÇLA ARAM PEK İYİ DEĞİLDİR AMA YİNE DE RAMAZANDA TADARIM ARADA.KATILIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.TARİFİN YAYINDA ARKADAŞIM... SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. bende güllaç la arası çok iyi biri olarak, yayınladığın için teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil