29 Ağustos 2010 Pazar

ETLİ PATATESLİ PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler:
3 adet patates
1 kilo kuşbaşı et
2,5 su bardağı pirinç
kekik
sıvıyağ


Hazırlanışı: Patatesleri yağda kızartıyoruz. Kuşbaşı etlerimizi de yağda kavuruyoruz. Pilav tenceresinin tabanına önce patatesleri yerleştiriyoruz.


Üzerine etlerimizi diziyoruz. Etlerin üzerine de ayrı bir tencerede yağda kavrulmuş olan pirinçlerimizi koyuyoruz (pirinci kavururken içine biraz da kekik serpiyoruz).
Suyunu ve tuzunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.



Suyunu çektikten sonra servis tabağına ters çevirip afiyetle yiyoruz.

2 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.ÇOK TEŞEKKÜRLER...BU NEFİS YEMEĞİN YAYINDA..SELAMLAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler ablacımm. sevgilerrrr

    YanıtlaSil