2 Eylül 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:
2 su bardağı kuru barbunya
1 adet havuç
4 adet yeşil biber
½ adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
şeker
tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı: Barbunyayı akşamdan ılık suyla ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Yeşil biberi ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsakları kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozunuzu kıyın. Havuçları daire şeklinde doğrayın.
Zeytin yağını tavada kızdırıyoruz. Soğanı ve yeşil biberimizi soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonra ince doğranmış kırmızı biberi ekliyoruz ve hemen kırmızı biberler fazla ölmeden domatesimizi ilave ediyoruz (kırmızı biber çabuk piştiği için fazla kavurmuyoruz). Birkaç kez karıştırdıktan sonra havuçlarımızı, barbunyamızı, sarımsağımızı, tuzunu ve baharatını, çok azda şekerini ekleyip (çay kaşığının ucuyla şeker), üzerine çıkacak kadarda su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.



Ateşten alıp kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyip soğuk servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN…

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok leziz ve güzel olmuş. Hayırlı sahurlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. CANIM ELLERİNE SAĞLIK BARBUNYA LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.TARİFİNİ YAYINLADIM.TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler ablacım.

    fuat gencal: teşekkür ederim sizede hayırlı sahurlar...

    YanıtlaSil