1 Eylül 2010 Çarşamba

TAS KEBABI


Malzemeler:
4 adet patates
½ kilo kuşbaşı et
arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 kaşık salça
tuz, karabiber, pul biber
yağ


Hazırlanışı: Patatesleri yemeklik doğrayıp, soğanı ve sarımsağı soyuyoruz. Bütün malzemeleri bir kaba alıp, bir su bardağı suyla güzelce harmanlıyoruz.



Isıya dayanıklı bir (tas) ın içine harmanladığımız malzemeleri koyuyoruz.



Tenceremizi doldurduğumuz tasımızın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz. Tenceremize biraz daha su ekleyip harlı ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynayınca altını yarıma alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tasın hava almaması için üzerine ağır bir malzeme koymayı unutmayın…




5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. sizede hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK GERÇEK TAS KEBABI OLMUŞ,İÇİNDEKİ MİNİK SOĞANLAR NEFİS GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. çook teşekkür ederim. sevgiler saygılar..

    YanıtlaSil
  5. canım benim ellerine sağlık.çok teşekkürler.şimdi yayında tarifin.sevgiler,selamlar

    YanıtlaSil