14 Eylül 2010 Salı

DUL AVRAT ÇORBASI


Malzemeler:
2 su bardağı un
1 fincan su
1 yumurta
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
2 su bardağı yeşil mercimek (akşamdan ıslatılmış
7 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
karabiber, pul biber, kuru nane , tuz ,kırmızı biber
2 limonun suyu

Kahırtlak Hamuru Malzemesi:
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
1 çay fincanı su
tuz

Hazırlanışı: Unu tuz ile eleyip, ortasını açıp yumurta ile suyunu koyun. Kulak memesi kıvamında hamuru hazırlayın. Hamuru oklava ile mantı hamuru inceliğinde açın.
Yarım santim uzunluğunda, yarım santim eninde hamurlar kesin. (küçük kareler halinde)


Ayrı bir tencerede, haşlanmış nohut, mercimek ve et suyunu kaynatın. Kaynayınca küçük kare şeklindeki hamurları ilave edin. Hamurlar pişince tencereyi bir tarafa alın. Küçük bir tavada margarini hafifçe yakıp, salçayı ilave edin. Karabiber, kırmızıbiber, kuru nane ekleyip, bu karışımı çorbanın içine dökün, karıştırın. Tekrar kahırtlak hamuru yoğurun ve bu hamurdan küçük parçalar kopartıp avuçlarınızla yuvarlayıp kare dilimler şeklinde ( veya arzu ettiğiniz tipte) kesin. Bu hamur dilimlerini kızgın yağda kızartın.


Çorbanın içine limon suyunu ekledikten sonra tabaklara alın. Üzerine yağda kızartılmış kahırtlaklardan serpiştirip servis yapın. AFİYET OLSUN…

4 yorum:

  1. Epeyce besleyici bir çorba olmuş.Adı da çok ilginç ,hangi yörenin acaba.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çoook besleyici bir çorba :)) ben Adana yöresine ait diye biliyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Seninde ellerine emeklerine saglik canim bende senin tariflerini daha iyi takip ede bilmek icin takip listeme aliyorum sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim ablacım. sevgiler...

    YanıtlaSil