2 Eylül 2010 Perşembe

BAKLAVA



Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım limon
2 adet yumurta

Hamur açma malzemesi:
1 ölçek nişasta
2 ölçek un

Hazırlanışı: Sıvı yağ hariç bütün malzemeleri yoğurma kabında yoğurup hamur elde ediyoruz. Sonra 1 çay bardağı sıvı yağı hamurun üzerine döküp, hamur yağı yiyene kadar tekrar yoğuruyoruz. Hamurumuzdan yumurtadan biraz daha ufak olacak şekilde yumaklar yapıyoruz. Üzerine nemli bir bez serip dinlenmeyle bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuzu açıp üstüne ceviz serpiyoruz. Hamuru tekrar oklavaya sarıp iki uçtan da ortaya doğru hamuru elimizle büzüştürüyoruz. Ve oklavadan yavaşça hamuru çıkarıyoruz tepsiye alıyoruz. Bütün hamura aynı işlemi yaptıktan sonra birkaç saat tepside kuruması için hamuru bekletiyoruz. Eritilmiş margarinimizi veya tereyağını hamurun üzerine gezdirip fırına veriyoruz. Pembeleşene kadar kızartıp soğuk şerbetini de üzerine döküp servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…

6 yorum:

  1. Baklava nefis görünüyor,ben de bayrama yaparım inşallah,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Nesrin: bayramda vazgeçilmez bir tatlıdır baklava :)) teşekkürler. sevgiler...


    anneanneninemekleri: teşekkürler hocam. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. MmM harika görünüyor:)
    Ellerinize,emeğinize sağlık
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok leziz ve güzel olmuş. En sevdiğim baklavadır burmalı baklava Hayırlı sahurlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. CANIM BAYRAM İÇİN ŞAHANE BİR LEZZET OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK DA SEVERİM GERÇEKTEN.TARİFİNİ YAYINLADIM.SEVGİLER...

    YanıtlaSil