19 Ağustos 2011 Cuma

ŞERBETLİ KURABİYE

Malzemeler:
1 paket margarin (yumuşamış)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar un

İç harcı:
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yeteri kadar süt

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon tuzu

Yapılışı: Bütün hamur malzemelerini karıştırıp orta kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
1 su bardağı Hindistan cevizine azar azar süt ekleyip çok sulanmadan ıslatıyoruz.
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp ortasını açıyoruz içerisine ıslattığımız Hindistan cevizinden koyup top şeklinde kapatıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz. Bütün hamura aynı işlemi yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz ve fırına veriyoruz. Kurabiyelerimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Pişirip soğuttuğumuz şerbeti kurabiyelerin üzerine döküyoruz. ( şerbet ve kurabiyenin ikisinin de soğuk olması gerekiyor.) 3-4 saat şerbette bekledikten sonra servis tabağına alıp üzerine hazır çikolata sosu döküyoruz. ( evde yaptığınız çikolata kreması da dökebilirsiniz). Üzerine Hindistan cevizi serpip servise hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN…


Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım,bu güzel lezzetin 100.sırada yayında,teşekkür ediyorum katıldığın için,iyi ne varsa seninle olsun,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık yiyenlerede afiyet olsun:)))

    YanıtlaSil