15 Ağustos 2011 Pazartesi

CİVE (Antalya Yemeği)

Malzemeler:
2 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
3-4 adet sivribiber
2 orta boy domates
½ demet maydanoz
½ çay bardağı pirinç
½ çay bardağı sıvı yağ
tuz
Yapılışı: Patlıcanları alaca soyup fındık iriliğinde küp doğrayalım. Tulu suda yarım saat bekleterek yıkayıp süzgece alalım ve suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış sivribiberleri ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Patlıcanları ekleyip patlıcanlar yumuşayana dek kavurmaya devam edelim. Domatesleri fındık iriliğinde doğrayarak ekleyelim, 1 dk. daha kavuralım. Sebzelerin üzerine pirinçleri serpelim. Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek tuzunu ayarlayalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Soğuttuktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder