Malzemeler:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 portakal
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 portakal
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı: Un, mısır unu ve kabartma tozunu karıştır. Portakal kabuğu rendesini de ekle ve tekrar karıştır. Daha sonra unun ortasını açıyoruz. Yumuşamış tereyağı, toz şeker ve yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Portakalın suyunu da son olarak ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesinden yumuşak kıvamda sarı bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlak şekil veriyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Çatalla üzerine hafif bastırıp desen veriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece de pişiriyoruz.
ellerine sağlık güzel görünüyor portakal kokulu ımm missss:))
YanıtlaSil