17 Ağustos 2011 Çarşamba

YAŞ PASTA

Malzemeler:
4 adet yumurta
3 fincan şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket kakaolu kremşanti
1 paket sade kremşanti

Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kalıbımızı margarinle yağlayıp şeker serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında pandispanyamızın üzeri pembe bir renk alana kadar pişiriyoruz. Kremşantileri üzerindeki tarife göre yapıp hazırlıyoruz. Pandispanyamızı ortadan ikiye kesiyoruz. Arasına kakaolu kremşantimizi sürüp üzerinede beyaz kremşantimizi sürüyoruz. Arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder