17 Ağustos 2011 Çarşamba

PATATES OTURTMA

Malzemeler:
250 gr kıyma
5 ii patates
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin
½ bardak zeytinyağı
4 adet doğranmış domates
2 bardak et suyu
1 demet maydanoz
tuz, karabiber

Yapılışı: Patatesleri soyup ortadan kesin. Düz durması için yuvarlak taraflarından ince bir kapak kesin. Ortalarını oyun. Nişastalarını atması için bol suda birkaç kez yıkayıp süzüp, kurulayın. Zeytinyağı’nı bir tavada kızdırın. Patatesleri birkaç dakika çevirerek kızartın. Süzdürerek kağıt havlu üzerine alın. Böylece kalan yağların süzülmesini sağlayın. Ayrı bir tavada margarini eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar sote edin. Kıymayı ilave edip iyice kavurun. Üstüne doğranmış domatesleri,tuzu ve biberi ilave edin. Karıştırarak suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırdıktan sonra tavayı ateşten alın. Patatesleri fırına dayanıklı bir kaba dizin. Harcı patateslerin içine doldurun. Üzerlerini domates dilimleri ile süsleyip, 2 su bardağı et suyunu üzerlerine gezdirin, yarım saat fırında pişirin. Tepside kalan et suyunu üstlerine dökerek servis yapın.


Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.

3 yorum:

  1. Ankaralım nasıl da sever bu yemeği.Her geldiğinde ister cacıkla beraber
    ellernize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım,ellerine sağlık,bu güzel tarifin 85.sırada yayında,teşekkür ederim katılımın için,sevgiler
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine yüreğine sağlık bu güzel tarifin için.şimdi yayınladım,teşekkürler,gene beklerim :)

    YanıtlaSil