14 Haziran 2010 Pazartesi

HAŞHAŞLI KURABİYE


Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı toz haşhaş
3,5 su bardağı un



Yapılışı: yumurtaları, toz şekeri ve sıvı yağı yoğurma kabına alın. Karıştırarak haşhaşın 3 kaşığını, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Unu yavaş yavaş katarak hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Şekilli kalıplarınız varsa içine koyabilirsiniz. Üzerlerine haşhaş serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pembe renkte pişirip, soğuyunca servise sunun. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder