20 Haziran 2010 Pazar

TAVUK KÜLBASTI


Malzemeler:
Sıvı Yağ
2 adet tavuk göğüsü
2 orta boy soğan
2 adet yeşil dolmalık biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı biberiye
Tuz
Çekilmiş karabiber

Yapılışı: tavuk göğüslerini dövüp inceltin. Biraz tuz, çekilmiş karabiber ve biberiye ile tatlandırın. Soğanları halka halka doğrayın. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp şeritler halinde kesin. Bir tavaya yağı koyun ve biraz kızdırın. Tavuk etlerinin her iki yüzünü de kızartın. Pişen tavuk etlerini fırın kabına alın. Tavaya tekrar yağ koyup kızdırın. Soğanları katıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış dolma biberleri, havucu, tuzu, çekilmiş karabiberi ilave edip, sote edin. Tavuk etlerini fırın kabının ortasına, sote ettiğiniz sebzeleri de yanlarına yerleştirin. Fırının ızgarasını yakarak üzerini kızartıp , sıcak olarak servis edin. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder