17 Mayıs 2010 Pazartesi

NİŞASTALI CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler :
0,5 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1yumurta (beyazı üzeri için)
Ceviz



Yapılışı :
Margarin, pudra şekeri, nişasta ,vanilya ve 1 yumurta sarısını bir kap içerisinde yoğuruyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurma işlemimize devam ediyoruz. ( unu en son eklememin sebebi nişasta ve unu aynı anda koyup yoğurunca hamurda bir acılık olmasıdır). Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz. Son olarak yumurta akına ve cevize batırıp 175 derece fırında hafif pembeleşmeye başlayana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN…

NOT: kurabiye hamurunun kıvamını tutturmak zordur. Bu yüzden kurabiye hamurlarınızı plastik bir kapta yoğurun ve kaba yapışmayana kadar un ekleyin. Yapışmadığı anda kıvamını bulmuş demektir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder