18 Mayıs 2010 Salı

ISIRGAN BÖREĞİ


Malzemeler:
Sıvı yağ
3 soğan
250 gr kıyma
½ kilo ısırgan
Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:
4 yemek kaşığı yoğurt
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yufka



Yapılışı: öncelikle ısırganları suda haşlıyoruz (acı suyunun çıkması için). Haşlanan ısırganları süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Başka bir kapta kare kare doğranmış soğanları yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz, pembeleştikten sonra kıymayı katıp kavurmaya devam ediyoruz. kıymalar da kavrulduktan sonra süzdüğümüz ısırganları ve baharatlarını ekleyip 5 dk daha ateşte pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Bir kasede yoğurdu, sütü, sıvı yağı ve yumurtayı karıştırıyoruz. 4 de böldüğümüz yufkamıza bu karışımı fırça yardımıyla sürüyoruz, harcımızı yufkamızın geniş kısmına istediğimiz ölçüde koyup sigara böreği gibi sarıyoruz ve kendi etrafında dönderiyoruz (gül böreği gibi)
Yufkanın içine sürdüğümüz karışımı üzerine de sürüp 200 derece fırında kızarana kadar bekletiyoruz. AFİYET OLSUN..

NOT: isterseniz arzuya göre servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz. Her iki şekilde de çok lezzetli…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder