7 Mayıs 2010 Cuma

ELMALI PASTA


Malzemeler:
1 paket yağ
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
Vanilya
1 silme çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

iç malzemeler:
3 elma rendesi
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmiş ceviz

Hazırlanışı:
Harcı için; elmaları soyup rendeleyin.1 yemek kaşığı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirin.Soğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin. Hamuru için; Öncelikle unu ve karbonatı (kabartma tozu da olur) karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlar şekilde açın. Yapmış olduğumuz harcı yuvarlak hamurların ortasına koyarak ay şekli verin isterseniz hamuru büyük bir daire(yaklaşık 20cm çapında) şeklinde açarak pizza dilimi şeklinde kesin ve harcı geniş olan kısma koyarak rulo yapın. 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder