15 Ağustos 2011 Pazartesi

FESLEĞENLİ PATLICAN SARMA

Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
½ demet fesleğen veya kuru fesleğen
3-4 diş sarımsak
½ su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
tuz ,karabiber
arzuya göre 50 gr kaşar peyniri

sosu:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Yapılışı: Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimlere keselim. Dilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak bekletelim. Bir tavaya yağı alıp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayıp tavayı ateşten alalım ve kılmış fesleğenleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı alıp patlıcan dilimlerinin ucuna koyalım, dilimleri rulo yaparak saralım. Fırın kabına patlıcan rulolarını aralıksız dizelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarımsakları ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek 3 dk. Kavuralım. Tuzu, karabiberi, şekeri ekleyip sosu ateşten alalım. Domates sosunu patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim. Üzerlerine arzuya göre kaşar serperek önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yemeği fırından alıp ılıtarak servis yapalım.


Bu tarifi Gelibolu 17 ve Cafemis'in ev sahipliğini yaptığı Ramazan Etkinlikleri-1’e gönderiyorum.

4 yorum:

  1. patlıcanlı herşeye bayılırım fesleğenle harika olmuştur eminim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canım,bu güzel tarifin 78.sırada yayına girdi,ellerine sağlık,bir önceki tarifin ve diğerleri de çok güzel,gelmişken gezeceğim,bu arada senden ricam sitelerin linkleri çalışmıyor,ilgilenirsen sevinirim.
    http://cafemis.com
    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Selam canım,akşamın hayrolsun...Bu güzel tarifin şimdi yayında,çok teşekkürler,elleirne sağlık,gene bekliyorum,sevgiler :)

    YanıtlaSil