6 Kasım 2010 Cumartesi

PATATES ÇORBASI


Malzemeler:
8 su bardağı et suyu
2-3 adet orta büyüklükte patates (iri doğranmış)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
tuz, kara biber

terbiyesi için:
1 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin



Hazırlanışı: Margarin ile soğanı hafifçe kavurun. Un ilave edip bir de bununla 3-4 dakika hafif ateşte kavurun. Et suyunu katıp, kaynamaya başlayınca patatesleri ilave edin. Patatesler ezilinceye kadar pişirin. Tel süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Bir tavaya margarini koyup kızdırıp unu ilave edin 2 dakika kavurun; daha sonra sütü azar azar ilave edip yumurta sarılarını yavaş yavaş karıştırın. Çorbanın pişme suyundan alıp terbiyeye alıştırıp çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatıp servis yapın.

Not: margarin ile kavrulan soğanlara katılan un, sarılaşıp helva görüntüsüne gelene kadar kavrulmalıdır.

6 yorum:

  1. Mis gibi sıcacık.. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi sıcacık harika bir çorba olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. nefis bir çorba elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Şu patates çorbasını denemek kısmet olmadı bir türlü..Her görüşümde hemen yapmak istiyorum fakat,başka şeyler giriyor araya.,
    İçerisinde soğan da varmış,ne güzel,tam benlik..İnşallah denicem :)
    Ellerine,emeğine sağlık..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Bende zaman zaman yaparım ellerine sağlık,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Hepinize çoooook teşekkür ediyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil