23 Şubat 2011 Çarşamba

STRUDEL

Malzemeler:
20 gr yaşmaya veya ½ çorba kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr margarin
4 çorba kaşığı şeker
İç malzemesi:
3 çorba kaşığı portakal marmeladı
2 adet elma (soyulmuş, çekirdeksiz ve doğranmış)
2 adet armut (soyulmuş, çekirdeksiz ve doğranmış)
Üst malzeme:
1 çorba kaşığı süt
1,5 çorba kaşığı şeker

Yapılışı: Mayayı ılık süt içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın.
Hamuru biraz yoğurup, gazını çıkartın. Hamuru yaklaşık 3 cm kalınlığında açın. Üzerine portakal marmeladı sürün. Meyveleri marmeladın üzerine yerleştirin ve hamuru rulo haline getirin. Ruloyu bir yerde bekletin. Üzerine sütü ve şekeri dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

3 yorum:

  1. Merhaba ellerinize sağlık. ben strudeli ilk yaptığımda ortaokula gidiyordum hiç unutamam, çok beğenerekte yemiştim ilk denemem de. ben hazırr yufkadan yapmıştım.eminim böylede çok güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  2. hiç yapmadım ama güzel görünüyor yapabilirim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. yelda: benim de ilk denememdi bende çok beğendim :) yufkadan hiç duymamıştım ama merak ettim en kısa zamanda yufkaylada deneyip bakıcam. sevgiler...

    sarımutfak-hande: teşekür ederim. sevgiler...

    YanıtlaSil