7 Şubat 2011 Pazartesi

HAŞHAŞLI NOKUL

Malzemeler:
• 20 gr yaş maya veya
½ çorba kaşığı kuru maya
• 4,5 su bardağı un
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 fincan ılık su
• 1 adet yumurta
• 1/5 su bardağı yoğurt
• ¾ su bardağı ılık süt
İç malzeme:
• 150 gr haşhaş ezmesi
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Mayayı şekerli ılık su içinde eritin. Yarım su bardağı unu ayırarak, diğer malzemeleri mayalı karışıma ekleyin ve karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat kabarmaya bırakın.
Bekleme süresinin sonunda hamuru tekrar yoğurup yuvarlayın. 10 dakika bekletin. Hamuru merdane ile ayırdığınız unu kullanarak 6mm kalınlığında açın. Haşhaş ezmesinin yarısını sürün ve rulo yapın. Ruloyu 12 eşit parçaya bölün. Açık yanları alta ve üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 15 dakika daha bekletin. Artan haşhaş ezmesini üzerlerine sürün.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN…

4 yorum:

  1. haşhaşlı çörekleri çok severim canım.ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle bayıldığım bir lezzet ama evde denemk hiç kısmet olmadı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika olmuslar cok severim:) ellerinize saglik

    YanıtlaSil