19 Şubat 2011 Cumartesi

SEBZELİ GÖZLEME

Malzemeler:
1 yumurta
16 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sirke
4 kahve fincanı su
Tuz
İç malzemesi:
2 orta boy domates
4-5 sivri biber
4-5 dal taze soğan
½ dal maydanoz
Tuz, kırmızıbiber
¾ çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr.)
(Gözlemeleri yağlamak için)

Yapılışı: Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine sirkeyi, suyu, yumurtayı ve tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım. Bezelerin üzerine nemli bez örterek 20 dk. Dinlendirelim. Bu arada katmerin iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Doğranmış sivri biberleri ve taze soğanları ekleyerek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha kavuralım. Tavayı ateşten alıp kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyerek karıştıralım. Bezeleri unlanmış bir zeminde açalım. Sebzeli içi hamurun yarısına kadar yayalım. Diğer tarafını üzerine kapatıp uçlarına parmağımızla açılmaması için bastıralım. Hafifçe yağlanmış teflon tavada ya da sac üzerinde arkalı önlü pişirip pişen gözlemeleri tereyağı ile yağlayarak servis yapalım.

5 yorum:

  1. Merhaba!
    Ellerinize sağlık gerçekten nefis görünüyor (:
    Hayırlı hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık süper bir lezzet.

    YanıtlaSil
  3. işte tam benim lezzetlerim!Ellerine sağlık.Nefis ötesi görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. nefis olmuşlar hafta sonu illaki hamur işi olacak olmazsa hafta iyi gitmior:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar. sevgiler...

    YanıtlaSil