
Malzemeler:
1 kg ıspanak
200 gr mayonez
200 gr yoğurt
(süzme yoğurt kullanılırsa daha güzel olur)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı: Ispanakları temizledikten sonra soğuk su ile yıkayın. Bu yıkamayı birkaç defa tekrarlayın. Temizlenen ıspanakları, daha önceden kaynattığınız suyun içine koyarak 10-15 dk haşlayın. Soğuk su ile soğuttuktan sonra bir tülbentle suyunu sıkın. Ispanakları iri bir şekilde doğrayıp salata tabağına yerleştirin. ( daha kolay olsun derseniz, ıspanakları iri doğrayıp öyle haşlayın elinizle güzelce suyunu sıkın servis tabağına alın. Ama böyle yapınca ıspanaklar daha çok eziliyor )

Müslin sosun yapılışı: Çukur bir kapta mayoneze yoğurdu yedirerek, çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. Sarımsakları havanda dövün içine atın ve tuzu, karabiberi de ilave edin. Müslin sosu ıspanakların üzerine servis kaşığı ile gezdirerek dökün. Pul biber ile süsledikten sonra servis yapın.
Salata ve makarnada çok kullandığım bir sos :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilAaaaa benim her gün kullandığım sosoun adı bumuymuş:)Bak bişi daha öğrendim senden ne güzel:)Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilkullanırım kullanmasına ama valla ben de bilmiyordum bu sosun adını - ellerinize sağlık - yeni de bir şey öğrendim teşekkür ederim!
YanıtlaSil:) rica ederim. bende sosun adını yeni öğrendim sizler gibi :)) yorumlarınız için teşekkürler. sevgiler...
YanıtlaSil